2010.10.01.
10:31

Írta: somogyig

Mi ez a blog?

Ezen az oldalon elsősorban társadalom- és humántudományos szakkönyvek szinopszisai, tartalmi kivonatai olvashatók. A túltelített magyar könyvpiacnak és a rengeteg kiadónak köszönhetően mindinkább egyre több nívós, tudományos igényű könyv jelenik meg neves hazai és külföldi filozófusok, esztéták, irodalmárok tollából. Ami ezen az oldalon olvasható, az nem pusztán könyvismertető, de nem is reflektáló kritika: annyiban „objektív”, hogy megmarad a lényeges gondolati tartalmak közérthető ismertetésénél.

Természetesen e válogatás sohasem lehet „objektív”, már eleve a reprezentálás aktusa szubjektív. De az itt közölt összefoglalók objektivitásra törekvő szubjektív írások: törekvés van bennük a mennél teljes körűbb ismertetésre, a mű logikai váza mellett minden fontos gondolat közvetítésére.

A blog célja tehát, hogy a széles közönség is megismerje az itt szereplő gondolkodókat és műveiket. Középiskolás diákoknak, illetve egyetemi hallgatóknak is jelentős segédanyagként szolgálhatnak a tartalmi ismertetők, illetve a szorosan egy könyvhöz sem kapcsolódó további írások. A cél, hogy az olvasók kedvet kapjanak a teljes, eredeti mű elolvasásához, illetve, hogy felfrissítsék emlékezetükben a már olvasottakat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kotelezok.blog.hu/api/trackback/id/tr512336531
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása